April 16, 2024

- alt om at købe og sælge brugte biler

Det at drive et stutteri, er ikke blot en sidebeskæftigelse, der skal give lidt ekstra mønt på lommen. At skabe dygtige rideheste er en kunst og et fuldtidsarbejde, som kræver viden, indsigt og tid. Der hvor man først kan tage fat, er at skabe de bedste betingelser for ens avlshopper. De er bærende og livsgivende for de fremtidige rideheste, og skal have et godt liv, for at føllet får de bedste vækstbetingelser.

Det første sted man kan begynde, er at fodre ens avlshopper korrekt allerede inden ifolingen. Visse tilskud kan bidrage til, at brunster og ægløsninger kommer bedst frem. Tilskud er dog ikke altid nødvendige, hvis blot fodringen er tilfredsstillende.

Inden man beslutter sig for at ifole sin hoppe, er det relevant at kigge på hestens huld. En hests huld er dens fysiske tilstand; om den er undervægtig eller overvægtig. Dette har betydning for dens mulighed for at blive drægtig. Det er sværere at opnå drægtighed, både hvis den vejer for meget eller for lidt.

Avlshopper skal have de rette vitaminer

En vigtig del af avlshopper og deres fysiske tilstand er, at de får de rette mineraler og vitaminer. Der er nogle specifikke vitaminer og mineraler, som har stor indvirkning på, hvor nemt det er at gøre hoppen drægtig, og hvordan føllet udvikles. Der skal ikke nødvendigvis være et tilskud af vitaminer, men dens behov skal være dækket ind for at danne et velskabt føl.

For at opnå den højeste fertilitet for avlshopper, skal de have E-vitamin og Beta-caroten. Disse medvirker til, at æggestokkene og livmoderen fungerer optimalt. Sidst på vinteren er der risiko for, at hoppen kan komme i underskud af disse vitaminer, da de på denne årstid forsvinder drastisk i grovfoderet. Derfor skal man, hvis man vil ifole om vinteren, begynde at stabilisere det pågældende underskud 3-4 uger i forvejen.

Uncategorized

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *